73.215regisztrált tag
HírekVissza
Kibírsz egy napot ítélkezés nélkül?

Ha túlkajálod magad, utána beiktatsz egy-egy böjtnapot? Méregteleníts ugyanígy akkor is, ha a bíráskodást viszed túlzásba! Akár magaddal szemben is.

Talán eddig úgy gondoltad, ha felszabadul fél órád és a barátnőiddel vagy kollégáiddal kipletykáltok valakit, az még jobban összehoz titeket, csakhogy van egy rossz hírünk: valójában hosszútávon a saját önbizalmadat rombolod ezzel. Ráadásul ezt az energiát invesztálhatnád akár edzésekbe is, hiszen minél kevesebb időt töltesz mások kritizálásával, annál több marad saját magadra!

 

Remek reggel

Ha rögtön azzal indítod a napod, hogy másokra puffogsz, egész nap nem tudod lerázni magadról a negatív hangulatot, és folyamatosan másokon vezeted majd le a feszültséget. Inkább indítsd be úgy a reggelt, hogy kizárólag a saját hatékonyságodra koncentrálsz és némítsd el a kritikaszirénákat akkor is, ha valami nem az elképzelésed szerint alakul. Ha például este eldöntötted, hogy korán reggel edzeni fogsz, felejt el a szundigombot és tarts ki az elhatározásod mellett – ezzel megalapozol egy sikeres napot.

 

 

Hello Fitnesswoman!

Falra mászol a kolléganőtől, akin minden ruha jól áll, pedig fele annyit sem gyötri magát, mint te? Tedd fel a kérdést magadnak, mi irritál igazán benne? Könnyen lehet, hogy az a tulajdonság benned is megvan, vagy éppen teljesen hiányzik belőled. Utána gondold át, hogyan tudnád ennek az érzésnek az energiáját valami téged építőbe forgatni? Lehet, hogy végül éppen ő adja meg az utolsó lökést (vagy a kegyelemdöfést) ahhoz, hogy többet hozz ki magadból.

 

 

Rossz nap?

Tegyük fel, hogy pocsék hangulatod van, és elhagy minden humorérzéked. Éppen ezért csúnyán visszaszólsz a mogorva pénztárosnak, és eszed ágában sincs megérteni a viselkedését. Ahelyett, hogy rázúdítod a feszültséged, vegyél egy mély lélegzetet, és keretezd át magadban a dolgot. A negatívumok helyett formáld át fejben pozitívra a tulajdonságait – lehet, hogy megbántotta ma már valaki, vagy egyszerűen csak fáradt. Préselj ki magadból egy mosolyt! Hidd el, megéri, mert a pozitív hozzáállás is ragadós.

 

 

Önkritika off

A fél estéd azzal telik, hogy azért ostorozod magad, miért etted meg azt az utolsó szelet pizzát? Ahogy a lufipocakod nézegeted a tükörben, elveszíted minden motivációd, mert ugye most biztosan rosszul festenél a feszes tornaleggingsben. Bosszankodás helyett inkább gyorsan sorolj fel magadnak 5 dolgot, amit szeretsz magadon! Ha sikerült száműznöd a negatív gondolatokat, összegezd a napot! Érdemes naplót is vezetned arról, hányszor sikerült megfékezned a kritikus énedet abban, hogy lenullázza a hangulatod. És az edzéskedved…

Csatlakozz most és kezdd el!

Regisztrálj itt!

Használd bármilyen eszközön

otthon, útközben, nyaraláskor, munkaszünetben... eddz amikor és ahogyan szeretnél