71.917regisztrált tag
HírekVissza
Mégis kinek a teste?

Egy teljes napra elment az életkedved is attól, mert valaki szerint túl nagy a feneked, lóg a melled, löttyedt a hasad. És amúgy is, minek kínzod magad, ez a hajó már úgyis elment kisanyám – mondják. Nos, itt rontod el azzal, hogy végighallgatod, ők miért nem hisznek benned. Nem is kell hinniük. Ez a te harcod. Egyedül neked kell hinned az új alakodban. De neked nagyon…

Pár hete kaptam ezt a mondatot, hozzáteszem nem is olyan feketeöves beszólás, de éppen adott annyi löketet, hogy vele indítsam ezt az írást. „Remélem, most olyan bikinit veszel, amiből nem buggyan ki a melled”. Mondja nekem valaki, aki állítólag kedvel engem (haha) és úgy gondolja, véleményt nyilváníthat a ruházkodással kapcsolatban. És ha nem venném észre, akkor rávilágít, hogy a 2 éve vásárolt bikinim túlságosan kicsi. Mindezt puszta jó indulatból. Meg aztán álljon már meg a világ, hogy 40 felett így mások arcába tolom a bájaimat. Az új darabot természetesen már ezen szempontok alapján választottam az erre szakosodott boltban, ahol előttem éppen egy negyvenes hölgy válogatott tökéletesen plasztikázott keblekkel. Arra gondoltam, a francba, neki gyerekjáték az egész, akármit választ majd, minden szuperül áll rajta. A katalógust lapozgatva aztán lehiggadtam, mert rájöttem, hogy de hiszen volt idő, mikor egyáltalán nem vettem volna fel bikinit, és keményen melózok azért, hogy legyen bikini-önbizalmam, amit senkinek sincs joga letörni.

 

Motiválj vagy menj az utamból!

A világ tele van pocsék beszólásokkal, amik aztán hiedelmekké, gátakká változnak. Azt hiszed, nem vagy elég jó, csak azért, mert mások nem látnak elég jónak. Vagy nem támogatnak abban, hogy jobbá válj, mert az ő érdekeiket nem szolgálja a te fejlődésed. A gond ott kezdődik, ha az ő hozzáállásuk kezd meghatározni téged. Ha te építesz, de hagyod, hogy szétdobálják a tégláidat. A kudarc pedig ott indul, amikor feladod. Mert akkor igazolást nyernek a rossz mondatok. És te sem leszel könnyebb – sem testileg, sem pedig lelkileg.

 

Valódi önbizalommal

Hogy miért jövök a könnyedséggel? Azért, mert ami a sok-sok életmódváltás kísérése mellett nagy tapasztalás volt számomra, hogy a szenvedés nem visz előre. Tenni akkor fogsz, ha megéled a döntéseid és a vágyaid szabadságát. Amikor mersz tenni önmagadért és nem azt lesed, hogy mit szólnak hozzá mások. Amikor nem a környezeted kétkedő megnyilvánulásai az erősebbek, hanem a te akaratod. Amikor már nem hárítod a felelősséget, és nem sóhajtozod világgá, hogy te bizony a levegőtől is hízol, minek strapáld magad?  Önbizalommal lenni azt is jelenti, hogy felelősséggel vagy önmagad iránt. Nem másoktól várod a megoldást (mások egyébként sem tudnak lefogyni helyetted), hanem a kezedbe veszed az életed, és energiát teszel a céljaidba.

 

Semmi közük a testedhez!

Ma valamiért mindenki gyorsan akar sikeres és elégedett lenni, gyorsan akar karcsúbb és csinosabb lenni. Gyorsan, igazi befektetett munka nélkül. És persze ettől várja az önbizalma megizmosodását is. Egy jobb testtől. Csakhogy az út meredek és ha már az első perctől nem bízol igazán a célodban, ha nincs a helyén az önbecsülésed, bárki azt gondolja majd, hogy véleményt formálhat a testedről, a fogyókúrádról, a mozgásprogramodról – miközben mi köze is van hozzá? Magadba vetett hit nélkül el se kezd az életmódváltást. Felesleges. Bármikor jöhet egy kritika vagy egy negatív megnyilvánulás, ami kibillent az egyensúlyodból. Pusztán azért, mert még nem is találtad meg a biztonságos középpontodat, amihez visszatérve úgy érezheted, hegyeket tudnál mozgatni. És ezúttal nem csak a társadért, a gyerekedért, vagy a szüleidért, hanem saját magadért. Mert ez a te tested.

 

                                                                                                                          Bakos Zsuzsi

                                                                                                                          életmódcoach

 

Szerezd be valamelyik étrenddel összekötött programunkat és használd 1 évig! 30 és 90 napos étrendet használhatsz 1 éven keresztül, attól függ, melyik tagságunkat választod. 

 

Kattints ide és tudd meg a részleteket!

 

Csatlakozz most és kezdd el!

Regisztrálj itt!

Használd bármilyen eszközön

otthon, útközben, nyaraláskor, munkaszünetben... eddz amikor és ahogyan szeretnél