73.215regisztrált tag
HírekVissza
Minden készen áll az edzésre, csak az akaraterőd hiányzik?

Tegnap megint azon kaptam magam, hogy halogatok. A gardróbom kellene átrendezni: nyári-tavaszi lenge ruhák az alsó két polcra, őszi-téli vastagabb cuccok a felső kettőre, mert azok vannak szemmagasságban, oda nyúlok be a legkényelmesebben. Nem akarok úgy járni, mint a tavasszal volt esedékes rendezgetés idején, amikor már nyár lett, mire rászántam magam, hogy megejtsem ezt a projektet. Szóval igazából épphogy átrámoltam mindent, most kezdhetem elölről.

Ilyenkor mindig elgondolkozom, hogy hol csúszik meg a terv? Tudom, hogy meg kell csinálni, tudom, hogy hasznos és jó lesz nekem, mert megkönnyíti a mindennapos mit vegyek fel kérdést, illetve rendezettebb lesz általa az egész életem is, de aztán mégis csak tologatom a feladatot.

Miért nem jön ösztönösen az, amiről tudjuk, hogy a hasznunkra válik? A megfejtésre még nem jöttem rá, azt viszont tudom, hogy lehet javítani a helyzeten, nem kell belenyugodni, hogy halogatós a természetem és kész. Mert minden csak megszokás és prioritás kérdése.

 

 

Nem érek rá halogatni!

Az edzések esetében épp így működik a történet. Amikor elhatározod, hogy holnaptól rendszeresen mozogni fogsz. Aztán holnap lett és nem történt semmi. Rájöttél, hogy azért nem, mert nincs otthon kézisúlyzó. Ezért elmész és veszel, így holnaptól már tényleg tudsz kezdeni. Majd másnap ráébredsz, hogy mennyivel jobb lenne néhány új, csinos edzősruhával motiválni magad, így azt is beszerzed, így most már tényleg minden készen áll…

Aztán mi történik? Kitalálod? Semmi. Mert igazából nem a körülmények tartanak vissza, hanem te, saját magadat. De baj az, hogy külső megerősítést, motiválást vársz? Abszolút nem, ez egy teljesen érthető, természetes vágy. Csak akkor olyan edzésformát válassz, ahol ezt meg is kapod, mint például az október elsejével induló, - 1 méret 30 napos zsírégető kihívásunk.

Sokkal könnyebb úgy nekiállni edzeni, hogy nem neked kell kitalálni, hogy mit csinálj aznap, milyen gyakorlatokat és miből mennyit végezz, hogy haszna is legyen. Könnyedén követhető edzésprogramot kapsz, étrenddel, profi edzőkkel, akikre nyugodt szívvel rábízhatod magad.

Nem leszel magadra hagyva, egy zárt Facebook csoportban „fogjuk a kezed”, napi posztokkal vezetünk végig a programon, és közben a sorstársakkal is eszmét cserélhetsz.

Szóval mi a nagy tanulság? Ha halogatsz, nem a feladattal van a gond, csak meg kell találni a neked legjobban fekvő megoldást.

 

Szeretettel,

Viki

Csatlakozz most és kezdd el!

Regisztrálj itt!

Használd bármilyen eszközön

otthon, útközben, nyaraláskor, munkaszünetben... eddz amikor és ahogyan szeretnél