73.215regisztrált tag
HírekVissza
„Nem is látszik, hogy tornázol!” - Edzéstrollok a láthatáron

Egy kis útmutatás lélekmentorunktól, mit kezdj az edzéstrollokkal, akik enyhén szólva sem támogatják a terveidet, hogy hamarosan egy jobb testben tündökölj.

Az órák után gyakran beszélgetünk a lányokkal. A gyanútlan edző azt gondolná, hogy a férjek keble dagad a büszkeségtől, hogy a nejük heti többször alakformálásra adja a fejét, a gyerekek példaképként tekintenek rá, a kolléganők és barátnők elismerően súgnak össze a háta mögött. Ez lehetne így is egy ideális világban, a valóságban azonban a világ kettészakad, és a két tábor tagjai valamiért nem mindig értik egymást. Így eshet meg, hogy a vendégeim néha lógó orral esnek be az óra előtt, mert már indulás előtt jól lehúzták a motivációjukat az ilyen mondatokkal, hogy „Hiába gyűröd magad, úgysem látszik”, „Lassan olyan vállad lesz, mint egy díjbirkózónak” vagy éppen a „Nekem nincs szükségem mozgásra, mert így is tudom tartani a súlyom”. 

Az edzéstrollok további ismertetőjele, hogy ők maguk nem igazán hódolnak a sport oltárán, alapból totál felesleges időtöltésnek tartják, és vagy nyertek a genetikai ötös lottón és mozgás nélkül is szuperül néznek ki, vagy éppen ellenkezőleg. Ugyanakkor imádnak panaszkodni, pletykálkodni, szeretik, ha figyelnek rájuk. No nem az eredményeik, inkább a megjegyzéseik miatt.

 

Én ügyem, te ügyed

Sokan kutatták már, milyen személyiségjegyekkel rendelkeznek azok, akik rendszeresen hódolnak az edzés oltárán. Személy szerint én a személyiségfejlesztés az edzés közös metszetében a megoldásközpontú gondolkodást leltem meg. Aki ugyanis a napi problémák, a fáradtság, a kifogások és igen, az egyáltalán nem támogató környezet ellenére is edzésbe fog, az nem a nehézségeiben tobzódik áldozatként, hanem előre néz, és a megoldásokra fókuszál. Felelősséget vállal önmagáért. Az egészségéért. A közérzetéért. Az alakjáért. És nem másokra mutogat, hogy bezzeg ők sem mozognak, aztán milyen jól néznek ki… Nem. Magára figyel és a nem a környezeti zajokra. Az elkötelezettségében pedig bár néha megingatja a trollkodás, de nem töri meg. Jó esetben. Persze előfordul, hogy az edzéstrollok elérik a céljukat, hogy másokat is lomhaságban tartsanak. Lássuk, hogy miként védekezz ellenük…

 

Te mire használod a mozgást?

Ahhoz, hogy páncélt növessz a felesleges és rosszindulatú beszólások ellen, sziklaszilárdan hinned kell magadban és a célodban. Ami abban is megnyilvánul, hogy megszűröd, kitől fogadsz el bármilyen kritikát. Hogy akkor is proaktív és kitartó maradsz, amikor valaki kéretlenül véleményezi a törekvéseidet. Mert neked nem kell megmondani, hogy mit csinálj. Tudod magadtól is. És azoknak a visszajelzéseknek adsz hatalmat és jelentőséget, amikből építkezhetsz. Hogy éppen nincsenek ilyenek? Akár a FitVideo csoportjában is sok támogatóra találhatsz, de hidd el, a tágabb környezetedben is lesznek olyanok, akik méltányolják majd a törekvéseidet. Életmódot váltani nem szégyen. Rengeteg erő, elszántság, kitartás kell hozzá. Szóval, ha belevágtál, már nyertes vagy! És kit érdekel, hogy van, aki másképp gondolja?

 

 

Bakos Zsuzsi

életmódcoach

Szerezd be valamelyik étrenddel összekötött programunkat és használd 1 évig! 30 és 90 napos étrendet használhatsz 1 éven keresztül, attól függ, melyik tagságunkat választod. 

 

 

 

 

Kattints ide és tudd meg a részleteket!

 

Csatlakozz most és kezdd el!

Regisztrálj itt!

Használd bármilyen eszközön

otthon, útközben, nyaraláskor, munkaszünetben... eddz amikor és ahogyan szeretnél